תקנון האולפנא

שיתוף פעולה

 

בס"ד

 

 

 

 

תקנון אולפנת צביה מעלה אדומים

 

אולפנת צביה מעלה אדומים הוקמה, מתוך שאיפה ליצירת מסגרת ברמה תורנית גבוהה ומחויבות להלכה, תוך שימת דגש על בנייתה והתקדמותה האישית של כל תלמידה.

 

מספר עקרונות כלליים מנחים את הצוות החינוכי בחיי היום-יום. העיקריים שבהם:

  1. "והגית בו יומם ולילה"- חינוך לאהבת תורה וליראת שמים, בהקפדה מתמדת על קיום תורה ומצוות הן במצוות שבין אדם למקום והן במצוות שבין אדם לחברו.
  2. "דרך ארץ קדמה לתורה"- חינוך למידות טובות ולאהבת הבריות וכן חינוך להתמודדות עם השקפת עולם שונה, מתוך כבוד הדדי, תוך עמידה של הבת על עקרונותיה הרוחניים.
  3. "נושא בעול עם חברו"- חינוך לאהבת ה', אהבת התורה, אהבת העם ואהבת הארץ, וכן חינוך לאזרחות נאמנה הכוללת שותפות בכל המשימות החברתיות והלאומיות, והכל מתוך הכרה הדדית עמוקה בקדושת הארץ המובטחת ובסגולותיה.
  4. "תורה עם דרך ארץ"- חינוך להישגים ולמצוינות לימודית, כדרך חיים של למידה והתפתחות, מתוך הכרה בחשיבותו של המימד הלימודי, בבניית אישיותה של התלמידה.
  5. "חנוך לנער על-פי דרכו"- התלמידה תקבל דרכים וכלים ללימוד ולהתמודדות על-פי יכולותיה ונטיותיה האישיות, הן בתחום השיח החינוכי והן בתחום הלימודי.
  6. "בכל דרכיך דעהו"- התלמידה תכיר את מגוון האפשרויות הערכיות והחינוכיות העומדות לפניה במסגרת ניצול שעות הפנאי, תוך הקפדה ושמירה על קיום מצוות.

 

 

 

 

הלכה למעשה

מתוך ראיית הכוונות דלעיל, מפורט להלן תקנון, כמסמך מנחה, אשר מחייב את כל הבנות בכל תחומי החיים:

  1. תורת חיים- יושם דגש מירבי על אווירה של אהבת תורה וקיום מצוות כאורח חיים, וכן על חינוך למידות טובות, אהבת הבריות, העם והארץ. כל אלה יבואו לידי ביטוי, באולפנא ומחוצה לה. בכיתות בזמן השיעורים, בהפסקות, באירועים שונים ובכל פעילות המתבצעת מטעם האולפנא או בקשר אליה.
  2. הופעה ולבוש לבוש הבנות יהיה צנוע ופשוט ברמתו. אנו מחנכים להופעה חיצונית ראויה. אופן לבוש זה הינו קוד המאפיין את הליכותיה של בת אולפנא בכל שעות היממה, בזמן הלימודים ובחופשות, באולפנא ומחוצה לה.

הבחירה ללמוד באולפנא משמעותה בחירה באורח חיים מלא ובהשקפת עולם המבוססים על קיום ההלכה והשאיפה להתגדל באהבת התורה ובקיום המצוות, לפיכך, להלן כללי החובה החלים על כל בת:

  • פתח צוואר סגור מכל הצדדים.
  • שרוול המכסה את המרפק בכל מצב.
  • חולצה שתהיה ארוכה ותהיה חופפת לחצאית, כך שהגוף יהיה מכוסה בכל מצב.
  • חצאית ארוכה וללא שסע, המכסה את הברך בכל מצב.
  • כפי שנכתב לעיל, על הופעתה החיצונית של הבת להיות מאופיינת בצניעות ובפשטות. על-כן חל איסור לענוד פירסינג ואליקס, לצבוע את השיער וללבוש כל פריט לבוש והפועה שאינם תואמים את דרכה של האולפנא.
  1. אינטרנט – האינטרנט הוא כלי שימושי, אך ניתן להגיע דרכו בלחיצת כפתור לתכנים השליליים ביותר בחברה האנושית. אשר על-כן יש לנקוט את מלוא אמצעי הזהירות והבקרה, כאשר בין היתר השימוש בחסמים נועד לשמור על סביבת עבודה בטוחה. על כן כל תלמידות האולפנה מחויבות מראש לאינטרנט חסום הן במחשב הביתי והן בפלאפון.
  2. מכשירי מדיה – מתוך הבנת הצורך החינוכי והחברתי בהגבלת השימוש במסכים וע"מ לאפשר לבנות להפיק את מירב התועלת ההתפתחותית והחינוכית משהותן באולפנא- המרחב החינוכי באולפנא נקי ממסכים.
  • אין להכניס כלל לשטח האולפנא סמארטפונים, אייפונים או כל פלאפון מהדור החדש.
  • האפשרות להשתמש בטלפונים ניידים היא רק בטלפונים מהסוג הישן.
  • לא נאפשר הימצאות טלפונים ניידים בזמן השיעור בשום צורה שהיא (על השולחן, בהטענה, שעון מעורר וכד'). על המכשיר להיות כבוי בתוך התיק, בחינת "בל יראה, ובל ישמע".
  • בכיתות ז-ח אין להשתמש בטלפון הנייד במהלך יום הלימודים כולו (גם בשעת ההפסקות). על המכשיר להיות כבוי עד לסיום יום הלימודים.
  1. הפרדה- האולפנה מכוונת לפעילות במסגרות נפרדות ומתנגדת לכל פעילות מעורבת בנים-בנות. הבנות לא תשתתפנה בפעילות מעורבת מכל סוג שהוא בימי הלמידה ובחופשות (פעילויות, שחייה, מופעי בידור, אירועים… וכו').
  2. "בכל דרכיך דעהו"- התלמידה תשמור על ניצול שעות הפנאי, מתוך הקפדה ושמירה על קיום מצוות. בכלל זה, ניצול הזמן להשתתפות פעילה בתנועת נוער, להתנדבות, לעזרה לזולת, לפיתוח הכישורים האישיים וכדו', וכן שמירה על תרבות מתאימה של קריאת ספרים, מוסיקה וכיו"ב. הימנעות מכל סממני "תרבות" הפנאי של המערב: התרחקות מצפייה בתוכניות טלוויזיה, בסדרות ובסרטים ומקריאת תכנים לא מתאימים וכדו'.
  3. "אין אדם למד אלא במקום שלבו חפץ"- לאולפנה תוכל להתקבל תלמידה שהיא שומרת בביתה על קו חינוכי ועל האווירה והדגש תורני המתאימים לאולפנה, והמזדהה עם אורחות החיים המוקנים בה.